"Vi har en kyl att värma oss i..."

En smärre omflyttningsexercis av kyl- och frysvaror samt isolering av kompressorrum genomfördes imorse efter att en av kylarna visade på stadiga 15 plusgrader. Lite ironiskt kunde man tycka då hela köket, och tja, i stort sett hela bygget i övrigt, framstod som ett enda stort kylrum. Nu börjas det tänkte jag, nu är allt precis som vanligt igen.

Igår kom inga gäster - och tur var det kanske då vinden tilltog och temperaturen kröp ner en god bit under 20-strecket. Jag tycker mig själv klara av ganska hårt väder men i dagsläget går jag av princip inte ut! Igår var för övrigt första och förhoppningsvis också sista gången som jag jobbat i ullfrottéunderställ, kockrock, fleece och förkläde. 

Men vilken kväll det blev för oss som var här! Jag ringde min faster Kerstin för att få tag i ett omtalat recept på pepparrotssoppa. Hon är en väldigt inspirerande, Cajsa Wargig hemmakock min faster. Jag var först något avogt inställd till resultatet, men pricken över i:et blev lite varmrökt röding och ett tunnbrödschips. Samtliga av mina kollegor tog om.

Sedan testades en baconlindad älgfärslimpa med lingongräddsås, potentiell ny huvudrätt till Blåhammarens traditionsenliga trerätters middag. Och så provade vi färsköl från Jämtlandsbryggerier till det. Jag är nästan löjligt intresserad av att kombinera mat och dryck och ikväll överraskades jag främst av Jämtlands President till soppan. Ljus, fräsch lager mot pepprig, lite syrlig gräddighet och så lite sälta och rök på slutet.. Ljuvligt! (Yes jag märker redan här hur svårt det är att beskriva upplevelser av det här slaget utan att bli pretentiös och långrandig, låt oss kalla det "yrkesskada" tills vidare.) 
  
Eftersom vatten och värme lyser med sin frånvaro ute i personalhuset delar biträdande platschef Marika och jag ett dubbelrum i gästkorridoren tills vidare. Man bör ju veta vad man säljer för produkt, inte sant?! Jag hör vaga snarkningar från våra fyra första gäster vägg i vägg, trevliga och tappra som hade överseende med små detaljer som att de fick äta middag i dunjacka, att fisken gick liiite över tid och att vi kom ihåg att tända alla ljus i hela matsalen utom de som stod på deras bord. Men annars gick ju det här bra. Nu kan det bara gå ännu bättre.

Kommentarer
Postat av: Linn

Det här blir ju storartat!! Vi får som sagt ha bloggskola på distans men en fin tumregel är ju alltid bilder, bilder! Speciellt på bildsköna Blåhammaren... Puss!

2010-02-21 @ 10:46:39
URL: http://linn.blogg.se/
Postat av: Herr Hamburgare

Äntligen!

Du är nu addad till bokmärkesraden på min designdator.

(Men vad hände med Amazonkvinnan?!)

2010-02-21 @ 19:49:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0